Bunları biliyor muydunuz??

Şu anda "Bunları biliyor muydunuz??" sayfasındasınız.

Bu sayfada haftanın her perşembe günü 15:00 - 20:00 arasında 1 bilgi yayınlanacaktır.
Not: Olaki söz verilen günde yayınlanmaz ise ertesi günü kesinlikle yayınlanır.

İnsan gözünün tam 576 megapiksel olduğunu biliyor muydunuz?

















İlk defa tiyatro izleyen çocukların korku ve şaşkınlığı


Osmanlıca Burç isimleri :))


Koç : Davar-ül kurban
Boğa : SIğır-ül camışİkizler : Adem-ül çift-i aynen
Yengeç : Mahluk-ül derya-ül böcekvari

Aslan : Malukat-ül vahşi
Başak : Nebatat-ül arpa vü yulaf
Terazi : Endaze-i kantar
Akrep : Haşerat-ül zehr-i zıkkım
Yay : Silah-ül zemberek
Oğlak : Davar-ül sakal-ı sivri
Kova : Damacana
Balık : Mahsulat-ı derya





İlk olimpiyat oyunları tarihi Milattan önce 776 yılına kadar götürülür.


İlk olimpiyat oyunlarının tarihi milattan önce 776'ya kadar götürülür. Yunanistan'da Zeus'u onurlandırmak için düzenlenen bu oyunlar sırasında savaşlara ara verilirdi.


Olimpiyatlar, Roma'nın Yunanistan'ı işgal

etmesinden sonra da devam etmişti. Milattan sonra 392'de ise İmparator Teodosius oyunları yasakladı. Olimpiyatların tekrar başlaması için aradan 15 asır geçmesi gerekecekti.

Fransız vatandaşı Baron Pierre de Coubertin, 19. yüzyılın sonlarında farklı milletleri spor yoluyla kaynaştırmak için olimpiyat oyunlarını yeniden canlandırmaya çalıştı. Sorbon'da 1894'te Milletlerarası Olimpiyat Komitesi'ni kurdu. İlk modern olimpiyatı ise 1896'da Atina'da düzenledi.
Osmanlı İmparatorluğu, 1908 Londra Olimpiyatları'na resmen davet edilmesine rağmen katılmadı. Ancak kendileri katılmak isteyenlere de müsaade etti. Galatasaray Lisesi öğrencilerinden Aleko isimli bir jimnastikçi 1908 Atina Olimpiyatları'na katıldı. 1912 Stockholm Olimpiyatları'nda ise iki atletimiz yarıştı.




Albert Einstein (Albert Aynştayn) aslında Alman değildi!

 Albert Einstein Alman değildi, hatta hiç bir millyetten değildi.Almanya doğumlu, hatta ülkesini çok seven Einstein, kendini bilir bilmez, 17 yaşında ilk iş olarak Alman vatandaşlığından çıkmıştır.Böylelikle askerlikten de yırtmış olan Einstein, hem görüşlerine sahip çıkmıştır hem de İsviçre’ye giderek I. Dünya savaşı nedeniyle ara vermesine gerek kalmadan çalışmalarına devam edebilmiştir.

Daha sonrasında Alman İmparatorluğu, “Weimar Cumhuriyeti” olarak değiştiğinde, üniversite de görev alması istenen Einstein, demokrasiyi desteklemek adına vatandaşlığını geri almış, ancak Hitler ve Nazilerin devralması ile tekrar vatandaşlığından çıkıp bir daha da geri dönmemiştir.

II. Dünya savaşı bittikten ve
 Nazi yıkıldıktan sonra bile artık Einstein, Almanya ile bütün ilişiğini kesmiş, yapılan soykırım yüzünden Almanya’yı hiçbir zaman affetmemiş, kendisine verilmeye çalışılan ödül, ünvan vb. hiçbirşeyi de kabul etmemiştir.




Titanik’te 2223 yolcu vardı. Ama aslında gemide 2224 yolcu olması gerekiyordu. Satılan bir biletin yolcusu Titanik’e binmedi, bu bilet bir doktor tarafından Avrupa seyahati sırasında alındı. Ancak doktor Fransa’dan başladığı yolculuğunu kötü hava koşulları nedeniyle Southampton limanına kadar sürdüremedi ve gemiyi kaçırdı. Bileti olduğu halde gemiye binemeyen tek yolcu Türk doktor Besim Ömer Akalın idi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder